|
تاریخ انتشار:۱۰:۵۹ ۱۳۹۹/۳/۱۱
اندروید استودیو 4 گوگل منتشر شد
اندروید استودیو ۴ در فاصلهی سه ماه پس از انتشار نسخهی ۳/۶ منتشر شده است که قابلیتهایی جدید بههمراه دارد و برخی از باگها را برطرف میکند.
گوگل در ماه فوریهی گذشته نسخهی ۳/۶ ابزار اندروید استودیو را منتشر کرد، این نسخه شامل قابلیتهای اضافی پرکاربرد بود و برخی باگهای ابزار را رفع میکرد. حال سه ماه بعد گوگل تصمیم گرفته است نسخهی جدید آن را دردسترس قرار دهد. بدین ترتیب اهالی مانتین ویو از انتشار نسخهی پایدار اندروید استودیو ۴ خبر میدهند. در اندروید استودیو ۴ تنوع قابلیتها به بیشترین حد خود میرسد، این نسخه از اندروید استودیو همچنین شماری از باگهای پیشین را که روی تجربهی کاربری اثر منفی میگذاشتند، رفع میکند.
نخستین قابلیتی که در اندروید استودیو ۴ حضور دارد، ویرایشگر حرکت (Motion Editor) نامیده میشود. بهمدت تقریبا دو سال است که اندروید ایکس (AndroidX) زیرشاخهای در بخش ConstraintLayout با نام MotionLayout دارد. هدف اصلی MotionLayout این است که به شما کمک کند بتوانید در بین حالتهای مختلف طرح، بهشکلی سادهتر انیمیشنسازی کنید. مشکل اصلی MotionLayout این بود که مجبور بودید خودتان روند متحرکسازی را در XML انجام دهید. در نسخهی ۴، اندروید استودیو میزبان رابطی با نام Motion Editor شده است که به شما امکان میدهد بهشکلی بصری انیمیشنها را در MotionLayout بسازید و ویرایش کنید. تمامی تغییراتی که حاصل میکنید درنهایت در فایل XML ظاهر میشوند، بااینحال بهلطف انتشار اندروید استودیو ۴، دیگر مجبور نیستید روند انیمیشنسازی را خودتان در XML انجام دهید و کد مربوطه را بنویسید.
یکی از کاربردیترین قابلیتهای اندروید استودیو که این ابزار مدتها است از آن استفاده میکند، Layout Inspector بهحساب میآید. Layout Inspector در اپلیکیشنهای قابلاشکالزدایی به شما امکان میدهد ببینید اپلیکیشنتان روی صفحه چه ظاهری پیدا میکند. بهلطف ابزار موردبحث همچنین میتوانید قابلیتهای متنوع هر اپلیکیشن را بهصورت همزمان روی صفحه ببینید. در اندروید استودیو ۴ شاهد نسخهی جدید این ابزار هستیم که بهبودهایی خاص بهخود دیده است تا مزیتهایی بیشتر به کاربران ارائه دهد.
در Layout Inspector میتوانید اجزای مختلف اپلیکیشن را در قالب نموداری شبیه به نمودار درختی ببینید، بااینحال بهلطف اندروید استودیو ۴، ابزار موردبحث میزبان برخی قابلیتهای اضافی نظیر تازهسازی (رفرش) محتوا بهصورت آنی شده است. اگر از اندروید استودیو ۴ برای دستگاههای مبتنیبر اندروید ۱۰ (و نسخههای بعد) استفاده کنید به قابلیتهای بیشتری نیز دسترسی پیدا خواهید کرد. در این شرایط ابزار Layout Inspector میتواند نمودارها را با جزئیات بیشتر نسبتبه قبل بهنمایش بگذارد، این ابزار همچنین توانایی نمایش سهبعدی محتوای روی صفحه را پیدا میکند.
بههنگام طراحی اپلیکیشنها چالشهایی متعدد پیشروی توسعهدهندگان قرار میگیرد، اما یکی از سختترین چالشها را میتوانیم ساخت طرحبندیها بهحساب بیاوریم. کاربر میتواند در اندروید استودیو ازطریق ابزار پیشنمایش داخلی، طرحبندی مدنظرش را بسازد، اما نتیجهی نهایی بهشکلی نهچندان جالب روی گوشیهای هوشمند و تبلتها بهنمایش درمیآید.
در نظر داشته باشید که ازطریق همان ابزار پیشنمایش میتوان بین اندازهها و وضوحهای مختلف صفحهنمایش جابهجا شد، اما روند انجام این کار بسیار سخت و طاقتفرسا خواهد بود. اگر سابقهی ساخت اپلیکیشن دارید و از این مشکل رنج بردهاید، بهتر است نیمنگاهی به اندروید استودیو ۴ داشته باشید. اندروید استودیو ۴ میزبان ابزار Layout Validation شده است که به شما امکان میدهد در آن واحد بفهمید طرح شما روی نمایشگرهای متنوع با اندازه و وضوح مختلف چه ظاهری پیدا میکند و چگونه بهنمایش درمیآید.
یکی دیگر از مراحل آزاردهندهی توسعهی اپلیکیشنهای اندرویدی به تلاش برای استفاده از ویژگیهای جاوا ۸ (Java 8) مربوط میشود. ممکن است کدی را پیدا کرده باشید که توانایی پیادهسازی ابزار استریم (Stream) را دارد یا اینکه بخواهید از تابع لامبدا (Lambda) بهره بگیرید. حتی ممکن است به API جاوا ۸ خاصی نیاز داشته باشید که روی پروژهی شما کار نکند. از مدتها پیش تاکنون پلاگین Android Gradle توانسته است شماری از قابلیتهای جاوا ۸ را به APIهای قدیمی اضافه کند، بااینحال از اندروید استودیو ۴ بهبعد تمامی قابلیتهای جاوا ۸ تحت پشتیبانی قرار میگیرند.
برای دانلود اندروید استودیو ۴ روی سیستمهای عامل ویندوز، لینوکس، مک و کروم OS میتوانید وارد وبسایت رسمی توسعهدهندگان اندروید شوید. همچنین میتوانید ازطریق خود اپلیکیشن برای بهروزرسانی آن اقدام کنید. بهعلاوه اگر میخواهید با فهرست کامل تغییرات اندروید استودیو ۴ آشنا شوید به مقالهی رسمی گوگل مراجعه کنید یا اینکه بهتماشای ویدئوی جدید این شرکت در یوتیوب بنشینید.
منبع:zoomit
|
|
|