|
تاریخ انتشار:۱۱:۲۵ ۱۳۹۸/۱۱/۱۴
سه ماده از طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات به تصویب شورا رسید
در جلسهی روز گذشتهی شورای عالی فضای مجازی خط مشی حاکم بر معماری شبکه ملی اطلاعات و اهداف راهبردی و عملیاتی این شبکه به تصویب رسید.
رضا تقی پور انوری، عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی اعلام کرد در جلسهی روز گذشتهی شورای عالی فضای مجازی که با حضور رئیس جمهور بهعنوان رئیس شورا و سایر اعضای حقیقی و حقوقی برگزار شد، سه ماده از طرح کلان و معماری شبکهی ملی اطلاعات پیش رفت و به تصویب شورا رسید.
این سه ماده شامل مقدمهی طرح کلان و معماری شبکهی ملی اطلاعات، خط مشی حاکم بر این شبکه و اهداف راهبردی و عملیاتی است. طرح کلان و معماری شبکهی ملی اطلاعات که از سوی وزارت ارتباطات به شورای عالی فضای مجازی ارائه شده است، طی یک ماه اخیر در کارگروه متشکل از اعضای حقیقی شورا و معاونان مرکز ملی فضای مجازی مورد بررسی قرار گرفت و در جلسهی روز گذشتهی شورا، قسمتهایی از آن به تصویب رسید. جزئیات این سند پس از تکمیل کامل مفاد و انجام اصلاحات نهایی، بهعنوان سند کلان و معماری شبکهی ملی اطلاعات اعلام و اطلاعرسانی میشود.
تاکنون چهار صفحه از سند ۱۰ صفحهای مربوط به سند معماری شبکهی ملی اطلاعات بررسی و تصویب شده است. شورای عالی فضای مجازی در جلسهی عصر روز گذشته بخش اهداف شبکهی ملی اطلاعات را تا سال ۱۴۰۴ تصویب کرد.
اعضای شورای عالی فضای مجازی که در سال ۹۲ سند تبیین الزامات شبکهی ملی اطلاعات را به تصویب رساندند، معتقدند که وزارت ارتباطات در عمل به تکالیف خود تنها زیرساختهای ارتباطی شبکهی ملی اطلاعات را محقق کرده و درصد پیشرفت زیرساختهای اطلاعاتی این شبکه که شامل مراکز داده، نرمافزارها و خدمات پایهای مانند نقشه، پیامرسان، موتور جستوجو و مسیریاب است، مورد قبول نیستند.
بخشی از اهداف شبکه ملی اطلاعات تا ۱۴۰۴
طبق مصوبهی عصر روز گذشته شورای عالی فضای مجازی، پوشش ۱۰۰ درصدی جمعیت کشور برای دسترسی پهن باند سیار با سرعت متوسط ۱۰ مگابیت بر ثانیه و پوشش ۸۰ درصدی دسترسی پهن باند ثابت خانوارها با متوسط سرعت ۲۵ مگابیت بر ثانیه از جمله اهداف شبکهی ملی اطلاعات تا سال ۱۴۰۴ درنظر گرفته شده است.
همچنین مقرر شد حداقل ۳ قطب مرکز داده در سه استان کشور ایجاد شود تا شبکهی متوازنی در سراسر کشور داشته باشیم. از سوی دیگر مقرر شد کسبوکارها از اینترنت ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه برخوردار باشند و در بخش صنعت داخلی نیز، تولید گوشیهای ساخت داخل به ۲۰ درصد مصرف گوشیهای کشور افزایش یابد. سالانه حدود پنج درصد رشد خودکفایی باید در زمینهی تجهیزات شبکه ایجاد شود.
در جلسهی شورای عالی فضای مجازی، مقرر شد سهم اقتصاد دیجیتال و خردهفروشی الکترونیکی حدود ۱۰ درصد اقتصاد کشور را شامل شود و خدمات پایهی کاربردی داخلی تا سال ۱۴۰۰ بهطور کامل تأمین شود.
منبع:zoomit
|
|
|