اوایل امسال شایعاتی وجود داشت مبنی بر اینکه سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی بکاررفته بر روی گلکسی S11 پلاس سامسونگ احتمالا بهجای نسبت ترکیب پیکسلی رایج ۴:۱ از نسبت ۹:۱ استفاده خواهد کرد. از طرفی هم گفته میشود که این سنسور قرار است تصاویر شارپ ۱۲ مگاپیکسلی با یک اندازه پیکسل ۲.۴ میکرون تولید کند. اما اگر سامسونگ بخواهد که چنین تصاویر شارپی ایجاد کند، در اینصورت نسبت ترکیب پیکسلی یادشده به عدد ۱۲:۱ خواهد رسید. Ice Universe، افشاگر معروف حوزه تکنولوژی، نیز اخیرا تصویری را در حساب توییتری خود منتشر کرده که نشان میدهد سامسونگ بهزودی از یک پردازنده سیگنال تصویر ۱۴۴ مگاپیکسلی، که با استفاده از پروسه 14nm FinFET ساخته شده است، رونمایی خواهد کرد.
نکته جالب اینکه سامسونگ همین یک هفته پیش، از سیستم ساخت جدیدی جهت تولید سنسورهای تصویربرداری با فناوری 14nm FinFET پردهبرداری کرد. بد نیست بدانید که عدد هر پروسه، نمایانگر تعداد ترانزیستورهایی است که در داخل چیپست بکار رفتهاند. بنابراین هرچه پروسه ساخت یک تراشه عدد کوچکتری باشد، تعداد ترانزیستورهای بیشتری در داخل آن استفاده خواهد شد و چیپهایی که ترانزیستورهای بیشتری دارند، دارای عملکرد بهتر و بهرهوری انرژی بالاتری هستند.
رقابت نفسگیر سازندگان اسمارتفون برای تولید بهترین تصاویر دوربین
در اینجا لازم به توضیح است که برای ساخت چیپستها دو روش کلی وجود دارد: یکی، روش دو وجهی (planar) که شامل ساخت هر جزء یک ترانزیستور و سپس کنارهم قرار دادن آنها میشود و دیگری، تکنولوژی FinFET، که برای کمک به افزایش عملکرد و مصرف انرژی کمتر چیپها، از finها برای کنترل ولتاژ آن استفاده میکند. نمودار اول تصویر زیر نشان میدهد که یک پردازنده سیگنال تصویر ۱۲ مگاپیکسلی که با استفاده از پروسه 14nm FinFET ساخته شده، در مقایسه با یک پردازنده سیگنال تصویر ۱۲ مگاپیکسلی ساختهشده با پروسه دووجهی ۲۸ نانومتری، در حالتهای دیجیتال و آنالوگ بهترتیب ۳۷ درصد و ۱۷ درصد انرژی کمتری مصرف میکند. در نمودار دوم، میزان مصرف انرژی یک پردازنده تصویر ۱۴۴ مگاپیکسلی را در حالت ۱۰ فریمبرثانیه شبیهسازی کرده است. چیپستی که با استفاده از پروسه 14nm FinFET ساخته شده، در مقایسه با روش دو وجهی ۲۸ نانومتری، در حالتهای دیجیتال و آنالوگ بهترتیب ۴۲ درصد و ۲۱ درصد انرژی کمتری مصرف میکند.
با توجه به اینکه کوالکام اخیرا اعلام کرده است که چیپست آینده این شرکت یعنی اسنپدراگون 865، از سنسورهای تا ۲۰۰ مگاپیکسل پشتیبانی خواهد کرد، به نظر میرسد که شایعات موجود درباره سنسور ۱۴۴ مگاپیکسلی سامسونگ درست باشند. البته ما نباید انتظار دیدن این سنسور را بر روی گلکسی S11 پلاس داشته باشیم، اما شاید آن را بر روی گلکسی نوت 11 پلاس ببینیم.
سری گلکسی S11 به احتمال زیاد در تاریخ 18 فوریه سال آینده معرفی خواهد شد و ما ممکن است شاهد بکارگیری پنج دوربین در پشت گلکسی S11 پلاس باشیم. این دوربینها شامل یک دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی، یک سنسور اولتراواید، دو دوربین تلهفوتو و یک سنسور عمقی مدت زمان پرواز (برای حالتهای بوکه بهبودیافته در عکسهای پرتره، قابلیتهای واقعیت افزوده و اسکن سهبعدی امن) خواهند بود.
سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی ظاهرا در کنار دوربینهای تلهفوتو برای ایجاد زوم هیبریدی 50x و زوم دیجیتالی 100x کار خواهد کرد. سامسونگ ممکن است این قابلیت را Space Zoom بنامد. یک سنسور ۱۴۴ مگاپیکسلی، مسلما قابلیت Space Zoom بهتری خواهد داشت.
دوربین اسمارتفونها در حالحاضر تبدیل به عرصه رقابت سنگینی بین سازندگان گوشیهای هوشمند شده است. اپل امسال با اضافه کردن قابلیتهایی مانند عکاسی محاسباتی Deep Fusion، حالت شب و همچنین اضافه نمودن یک دوربین اولتراواید و سلفیهای اسلوموشن، قدم بزرگی را در این راه برداشت. و حالا سامسونگ و هواوی هم میخواهند سال آینده با گوشیهای گلکسی S11 و P40 خود این رقابت را داغتر کنند. این رقابت نفسگیر، شش سال پیش، توسط نوکیا و با گوشی لومیا 1020 شروع شد؛ دستگاهی که آنزمان مجهز به پیشرفتهترین دوربین بکاررفته بر روی یک هندست بود؛ یک دوربین ۴۱ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2 و لرزشگیر اپتیکال. این در حالی بود که گوشیهای آیفون 5 و گلکسی نوت 3، بهترتیب دارای دوربینهای ۸ و ۱۳ مگاپیکسلی در پشت خود بودند.
منبع:shahrekhabar